Menu Close

Kerstmagie over de grenzen: top kerstbestemmingen die je betoveren

Hert

Glühwein en glinstering: waarom Duitsland de kerstkoning is

Zodra december zijn gezicht laat zien, verandert Duitsland in een waar winterwonderland. En eerlijk is eerlijk, niemand doet kerstmarkten zoals de Duitsers dat doen. Steden als Keulen, Berlijn en München worden omgetoverd tot fonkelende paradijzen vol lichtjes, kraampjes en natuurlijk… glühwein!

Heb je ooit over de kerstmarkten van Keulen gelopen? Indien niet, zet dit dan bovenaan je lijst. Aan de voet van de majestueuze Dom ligt een van de beroemdste kerstmarkten Duitsland rijk is. Van ambachtelijk speelgoed tot handgemaakte kerstdecoraties, je vindt er echt alles. En terwijl je door de kraampjes slentert met een glühwein in je hand, komt die speciale kerstsfeer je van alle kanten tegemoet.

Onder de Nederlandse sterrenhemel: kerst dichtbij huis

Ja, jij leest het goed. Voor een magische kerst hoef je niet altijd de grens over. Nederland heeft namelijk ook zijn eigen sprankelende kerstjuweeltjes. Van het romantische Maastricht tot het historische Valkenburg, je voelt de kerstsfeer door je aderen stromen zodra je een voet op de kerstmarkten Nederland zet.

In Valkenburg bijvoorbeeld, ontdek je een ondergrondse kerstmarkt in de grotten van de stad. Kan het nog magischer? Kaarslicht dat reflecteert op de oude grotwanden, terwijl de zoete klanken van kerstliedjes door de gangen galmen. Of wat dacht je van de kerstmarkt op het Vrijthof in Maastricht? De hele stad ademt kerst uit, met prachtige lichtjes, ijsbanen en knusse chalets waar je kunt genieten van winterse lekkernijen.

Lapland: waar de kerstman thuis is

Wanneer je denkt aan kerst, is er één plek die meteen in je opkomt: Lapland. Dit winterse wonderland in het noorden van Finland is niet alleen het thuis van de kerstman, maar ook de plek waar je rendieren in het wild kunt spotten, op huskysledetochten kunt gaan en als kers op de taart het noorderlicht kunt bewonderen.

Rovaniemi, de officiële woonplaats van de kerstman, is de perfecte uitvalsbasis voor jouw kerstavontuur. Je kunt er het Santa Claus Village bezoeken, waar je de kerstman zelf kunt ontmoeten en zelfs je kerstkaarten kunt versturen met een speciale postzegel van de poolcirkel. En na een dag vol avontuur, kun je je opwarmen in een traditionele Finse sauna. Kerst in Lapland is echt een ervaring die je nooit zult vergeten.

Dus daar heb je het, van fonkelende markten in het hart van Europa tot het mystieke noorden waar de legende van de kerstman tot leven komt. Waar je ook kiest om de feestdagen door te brengen, deze bestemmingen zullen je kerst ongetwijfeld onvergetelijk maken. Het enige wat je nu nog hoeft te doen, is je koffer pakken en je laten betoveren door de magie van kerst.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *